Everenergy är experter på solceller till bostadsrättsföreningar

Låt oss hjälpa er att få er solcellssatsning så framgångsrik som möjligt. Oavsett om projektet är i en redan etablerad bostadsrättsförening eller nybyggnation kommer vi på Everenergy att skräddarsy en solcellslösning och vara med från projektering till slutbesiktning och underhåll. Allt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av er hållbarhetssatsning.

Med ett effektivt samarbete med Infometrics ser vi också till att ni framtidssäkrar fastigheten med IMD. Lösningen gör att ni sparar ännu mer pengar än med enbart solceller.

Solel som abonnemang – hur funkar det?

Everenergy erbjuder ett fullservicekoncept för de föreningar och fastighetsägare som vill få alla fördelar med solceller men saknar den expertis och resurser som en solcellsanläggning kräver.

Till skillnad från om ni själva hade investerat i en solcellsanläggning är solel som abonnemang risk- och problemfritt. Vi på Everenergy tar allt ansvar för att säkra en effektiv produktion av solel. Det enda ansvar ni tar som förening är att betala vårt fasta pris per kilowattimme. Enkelt, eller hur?

Everenergys ansvar

  • Söka bygglov
  • Söka finansieringsstöd
  • Efterleva lagar och förordningar
  • Finansiera, investera och ta löpande kostnader
  • Installera och sköta drift, service, underhåll
  • Nödvändiga uppdateringar och finjusteringar
  • Hantera allt administrativt, sälja elcertifikat, sköta om ursprungsgarantier, skatter, etc
  • Garantera att anläggningen inte förstör taket – ersättning om så sker
  • Ge garanti på mängd el ur systemet – ersättning om det ej nås

Abonnentens ansvar

  • Betala endast per kWh

Här är vägen till solceller

1. Analys och offert

2. Styrelsebeslut

3. Installation av solceller och IMD

4. Solel till boenden

Kontakta oss för en gratis offert

Brf Salongen i Hässelby är mycket nöjda med sitt beslut att hyra en solcellansläggning till föreningen.

Everenergy tar bara betalt för solelen per kWh och den är billigare än elen från elbolagen. Detta upplägg innebär att vi sparar pengar årligen, vi behöver inte vänta på 10-15 åriga återbetalningstider

– Mats Derans, ordförande i BRF Salongen

Se hur BRF Högberget sparat både pengar och miljö med Everenergy

Vi är väldigt nöjda med lösningen! Vi sänker medlemmarnas kostnader och sparar koldioxid. Everenergy utförde projektet grundligt och det har känts tryggt hela vägen.

– Lars Bergman, ordförande i BRF Högberget

BRF Olympentorget har minskat sitt CO2-utsläpp med 5,8 ton per år

Fördelarna med att inte äga anläggningen själva var så stora att upplägget med solel som abonnemang passade oss perfekt, framförallt med tanke på den ekonomiska risk det hade inneburit för oss som förening att köpa solpanelerna själva.

– Gunnar Hjertström,  F.d. ordförande i BRF Olympentorget

Till kundcase

Ta reda på vad din förening
kan vinna på solceller

Kontakta oss

Varför solceller med IMD?

IMD betyder individuell mätning och debitering även kallad gemensamhetsel. Med IMD betalar enskilda lägenheter för sin faktiska energikonsumtion men slipper betala dyra nätavgifter för varje lägenhet. Fastighetens elservis görs om så att det endast behövs några få abonnemang där varje lägenhetsinnehavare får sin elkostnad på sin månadsavi. Att övergå till gemesam el i en fastighet sänker ofta den totala förbrukningen. Dessutom gör IMD det möjligt för fastigheten att satsa på framtidens elinvesteringar såsom elstolpar och batterier.

Varför IMD med solceller? När man installerar solceller vill man använda elen själv i så lång utsträckning som möjligt. Att sälja överskottselen till nätet är inte lika lönsamt som att använda elen själv i fastigheten. Ofta utnyttjas bara solelen för fastighetselen på flerbostadshus. När man installerar IMD kan man också utnyttja solelen till den individuella hushållselen i varje lägenhet. Med IMD blir solceller helt enkelt än mer lönsamma.

Everenergy samarbetar med en av Sveriges mest etablerade leverantörer av IMD lösningar. Infometrics har över 20 års erfarenhet av energimätningar och kan maximera värdet av IMD i varje fastighet. Tillsammans med Infometrics kan vi erbjuda kostnadseffektiva solcellsanläggningar där du som kund kan känna dig trygg.

Kontakta oss

Vi på Everenergy är kunskapsledande inom solceller och andra energilösningar. Vi är en betrodd partner för fastighetsägare. Vi ser solceller ur ett större perspektiv som gör att din organisation kan få ut största möjliga värde av er energi och hållbarhetssatsning.

Kontakta oss idag genom att fylla i formuläret nedan!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.