Projekt Staden

Projekt Staden riktar sig till fastighetsägare i städer som undertecknat Klimatkontrakt 2030 och som lämnat sina projekt på ritbordet. Du som bostadsrättförening eller fastighetsägare har nu möjlighet att ta del av fördelarna när fler solcellsanläggningar projekteras och installeras samtidigt i er stad.

Genom samverkan skapar vi stordriftsfördelar och lägsta möjliga pris på solel och batterier vilket leder till lägre driftskostnader samt ett krafttag för klimatet genom grön lokalproducerad el.

Just nu planerar vi för installationer i Eskilstuna, Enköping & Gävle.  Ansök idag och se om ni har möjlighet att delta med era fastigheter!

Ansök nu

Skalfördelar ger bäst ekonomi i ett solcellsprojekt

Projektet möjliggör att kunna se många installationer inom samma geografiska område som ett gemensamt projekt. Då uppstår stora ekonomiska fördelar som direkt gagnar er som projektdeltagare och kund. Detta i form av lägsta möjliga kostnad för egenproducerad solel på fastigheternas tak samt energilagringsmöjligheter i större skala.

Vilka kan vara med i Projekt Staden?

Bostadsrättföreningar och fastighetsägare med flerfamiljshus eller industrifastigheter har rätt vara med i projektet. Du som vill ha billig solel direkt in i dina fastigheter utan att investera pengar eller tid kan ansöka om en plats. Vi går igenom era förutsättningar och väljer sedan ut de fastigheter som kvalificerar sig för en plats när installationer sker i ditt område.

Everenergy - Sol som tjänst

Everenergys erbjudande Solel som tjänst är en fullservicetjänst som omfattar allt från projektutveckling, projektledning, finansiering och installation till återvinning av anläggningen när den tekniska livslängden är uppnådd.

Ni som kund betalar ett fast och förutbestämt pris per kilowattimme samt slipper allt ansvar som traditionellt sett kommer med att äga och driva solcellsanläggningar.

För flerfamiljshus följer lösningen även jämlikhetsprincipen – rätt kostnad från dag 1.  Det betyder att den billiga solelen även tillfaller de som bor i husen idag som annars behöver invänta långa återbetalningstider för att kunna dra nytta av billigare elkostnader.

Everenergys tjänst har funnits på marknaden i 6 år och är i linje med vad rådande forskning förordar för snabbare och mer kostnadseffektiv implementering av storskalig solenergi.

Klimatkontrakt 2030

Med verktyget Klimatkontrakt 2030 samarbetar Viable Cities med 23 städer och 6 st. myndigheter samt 100 medlemsorganisationer från näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig verksamhet. Klimatkontrakt 2030 är ett ömsesidigt avtal mellan medlemmarna där samtliga åtar sig att konkret bidra till att öka takten på klimatomställningen.

Följande kommuner har skrivit under klimatkontraktet:

Borlänge, Borås, Enköping, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Järfälla, Kalmar, Karlstad, Kristianstad, Linköping, Lund, Malmö, Mariestad, Nacka, Skellefteå, Stockholm, Umeå, Uppsala, Växjö, Örebro och Östersund

Ansök nu

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.